Szybka, kolorowa sałatka, o ogromnej zawartości witamin i składników mineralnych. Po prostu czujesz, że zdrowo jesz ;) Przez dodatek łososia, jest naprawdę sycąca i spokojnie można ją sobie zjeść na obiad.
sos (łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka octu balsamicznego, łyżeczka miodu, sól, pieprz)
Łososia myjemy, solimy, wkładamy do marynaty (łyżka sosu sojowego, łyżka miodu, ząbek czosnku, papryka ostra w płatkach), po 10 minutach smażymy rybę na grillowej patelni po minucie z każdej strony, następnie wkładamy na 10-15 minut do piekarnika (termoobieg 180 stopni). Na dnie talerza rozrzucamy kawałki sałaty, na to pokrojoną drobno cebulkę, paprykę w paski. Dodajemy rozkrojone na pół pomidorki i mozzarellki. Marchewkę obieramy, następnie dalej obieraczką ścieramy na cienkie paski. Dorzucamy kiełki, na górę układamy upieczonego łososia. Całość polewamy sosem i posypujemy podprażonymi migdałami.
Bardzo ładnie wygląda ta sałatka, skusiłabym się na taką na lunch.
OdpowiedzUsuń