Pierś z kurczaka nadziewana serkiem topionym w szynce

Propozycja na szybki, zdrowy obiad !
Pierś z kurczaka nadziewana serkiem topionym w szynce

Składniki:
Pierś
  • filet 100-150 gram
  • plaster szynki szwarcwaldzkiej
  • kawałek serka topionego
  • sól pieprz

Pierś kurczaka delikatnie roztłuc, posolić, popieprzyć z dwóch stron, do środka zawinąć kawałek serka topionego, całość owinąć szynką szwarcwaldzką. Piec w piekarniku ok. 35 minut na 180 stopni.

Marchew z parowaru
  • marchewki ugotować na parze

Ryż naturalny
  • ryż gotować ok. 30 minut w delikatnie osolonej wodzie

Podawać z kiełkami.

Komentarze

  1. Sam serek topiony chyba nie jest najlepszym wyborem. Ale w tym wydaniu i w takiej ilości na pewno się sprawdzi ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Do środka można dać praktycznie wszystko ;) ale rozpuszczony serek sprawi, że piersi nie będą suche :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty