Przejdź do głównej zawartości
Pierś z kurczaka nadziewana serkiem topionym w szynce
Propozycja na szybki, zdrowy obiad !
Pierś z kurczaka nadziewana serkiem topionym w szynce
Składniki:
Pierś
- filet 100-150 gram
- plaster szynki szwarcwaldzkiej
- kawałek serka topionego
- sól pieprz
Pierś kurczaka delikatnie roztłuc, posolić, popieprzyć z dwóch stron, do środka zawinąć kawałek serka topionego, całość owinąć szynką szwarcwaldzką. Piec w piekarniku ok. 35 minut na 180 stopni.
Marchew z parowaru
- marchewki ugotować na parze
Ryż naturalny
- ryż gotować ok. 30 minut w delikatnie osolonej wodzie
Podawać z kiełkami.
Sam serek topiony chyba nie jest najlepszym wyborem. Ale w tym wydaniu i w takiej ilości na pewno się sprawdzi ;)
OdpowiedzUsuńDo środka można dać praktycznie wszystko ;) ale rozpuszczony serek sprawi, że piersi nie będą suche :)
OdpowiedzUsuń