Pierś z kurczaka nadziewana serkiem topionym w szynce
Propozycja na szybki, zdrowy obiad !
Pierś z kurczaka nadziewana serkiem topionym w szynce
Składniki:
Pierś
filet 100-150 gram
plaster szynki szwarcwaldzkiej
kawałek serka topionego
sól pieprz
Pierś kurczaka delikatnie roztłuc, posolić, popieprzyć z dwóch stron, do środka zawinąć kawałek serka topionego, całość owinąć szynką szwarcwaldzką. Piec w piekarniku ok. 35 minut na 180 stopni.
Marchew z parowaru
marchewki ugotować na parze
Ryż naturalny
ryż gotować ok. 30 minut w delikatnie osolonej wodzie
Sam serek topiony chyba nie jest najlepszym wyborem. Ale w tym wydaniu i w takiej ilości na pewno się sprawdzi ;)
OdpowiedzUsuńDo środka można dać praktycznie wszystko ;) ale rozpuszczony serek sprawi, że piersi nie będą suche :)
OdpowiedzUsuń